Cea mai recenta licitatie a fost organizata vineri de administratorul judiciar, firma Management Reorganizare Lichidare Iasi, insa la fel ca si la precedentele 20 de incercari niciun investitor nu a fost interesat sa cumpere activele scoase la vanzare.

"Nu s-a prezentat niciun cumparator la licitatia din 2 mai. Vom organiza pe 23 mai o noua licitatie, la acelasi pret. Avem discutii cu diversi investitori, dar acestia sunt doar in stadiul de a prospecta piata. Nu s-a concretizat nicio discutie in achizitia documentatiei", au declarat reprezentantii administratorului judiciar, citati de Mediafax.

Activele au fost scoase initial la vanzare la un pret de 53 de milioane de lei (circa 12 milioane de euro), prima licitatie fiind organizata in august 2012. De atunci pretul a fost redus, astfel ca la licitatia de la sfarsitul saptamanii trecute pretul de pornire a fost de 45 milioane de lei ( peste 10 milioane de euro), cu 15% sub cel initial.

Activele scoase la vanzare includ mai multe ferme, constructii in suprafata totala de aproximativ 43.000 metri patrati si mai multe loturi de teren totalizand circa 384.000 metri patrati, toate in comuna Letcani, judetul Iasi.

Becali a preluat firma din Iasi in anul 2004 de la Koala Senior Comanesti din judetul Bacau. Potrivit celor mai recente raportari, George Becali controleaza 85,07% din actiunile Avicola Iasi, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (fosta AVAS) detine o cota de 9,57%, iar SIF Moldova 3,37%.

Avicola Iasi a raportat pentru 2012 afaceri de 6,1 milioane de lei si pierderi de aproape 500.000 lei.