Investitiile au fost demarate acum trei ani de actionariatul majoritar al companiei, Ameropa Holding, care transforma combinatul in unul dintre cei mai moderni si mai eficienti producatori de ingrasaminte chimice din Europa.  

"Astazi sarbatorim realizarea celei mai mari investitii din ultimii 50 de ani, este vorba despre o noua sectie de uree granulara si doua fabrici noi de amoniac. Asta va face ca Romania si agricultura romaneasca sa aiba un produs nou, in speta ureea granulara, si calitatea produselor sa se imbunatateasca semnificativ. Avem de gand sa modernizam si celelalte fabrici, in speta ingrasamintele complexe NPK si sa construim o noua fabrica de nitro-calcar. Investitiile ne asigura un viitor prin conformarea la conditiile de mediu impuse de Comisia Europeana dupa 2016, apoi inseamna o eficientizare a productiei, costuri mai mici si implicit ingrasamintele sa fie mai ieftine", a afirmat Mihai Anitei, potrivit Agerpres.   

Potrivit conducerii Azomures, investitia este de sase ori mai mare decat sumele investite in perioada 1998-2013, iar media anuala a investitiilor din ultimii trei ani este peste 20 de ori mai mare decat media anuala a investitiilor de pana in 2013.   

Vicepresedintele Consiliului de Administratie al Azomures, Jan Kadanik, a declarat ca investitiile de peste 240 milioane de euro nu sunt sfarsitul, ci doar inceputul.