"S-a vorbit mult despre multinaţionale. Multinaţionalele sunt cele care aduc în România locuri de muncă, sunt cele care aduc în România tehnologie, bani. Toate acestea contribuie până la urmă la bunăstarea ţării, fie că suntem salariaţi, fie că suntem beneficiari ai unor bunuri şi servicii pe care le au aceste multinaţionale, sunt contribuabili importanţi la bugetul de stat, taxele reprezintă o pondere importantă în bugetul de stat. Demonizarea lor este un lucru care dăunează ţării în ansamblu, nu numai multinaţionalelor. Cred că din acest punct de vedere ar trebui să ne domolim acest avânt de a găsi duşmanul acolo unde nu există. Bineînţeles, nimeni nu este perfect şi întotdeauna pot fi găsite greşeli. Şi Iisus a fost considerat că a greşit şi a fost pus pe cruce", a spus Bădin.

El a precizat că trebuie să ne uităm la partea plină a paharului.

"Trebuie să ne uităm la părţile bune, să nu vedem numai partea goală a paharului, partea plină este mult mai mare pentru România, dacă ne uităm la domeniul multinaţionalelor şi băncilor care sunt un element în stabilitatea economică. (...) Legislaţia fiscală trebuie să fie stabilă, astfel încât investitorii, companiile să aibă încredere în economie, în stat, în legislaţie şi să poată să rămână în continuare, să investească în continuare în ţara noastră", a mai arătat oficialul Deloitte.

Bădin a precizat, totodată că discuţiile cu Guvernul au fost ca şi inexistente în acest an, fiind un minim istoric.

"Modificările legislative au fost multe. Unele dintre ele au fost modificări complexe ale legislaţiei, despre trecerea contribuţiilor la angajat sau split TVA şi aşa mai departe. Sunt lucruri complicate care nu pot fi modificate uşor de pe o zi pe alta şi nu pot fi implementate uşor nici de către contribuabili, nici de către autorităţi", a spus Bădin.

Potrivit acestuia, timpul în care acestea au fost introduse a fost foarte scurt.

"Am avut un minim istoric în ceea ce priveşte discuţiile în colaborarea dintre Guvern şi mediul de afaceri cu privire la modificările legislative. Discuţiile au fost ca şi inexistente. Probabil nu s-a vrut decât să se bifeze ideea de consultare, dar acestea au fost ca şi inexistente. Ne-am obişnuit, din păcate, cu nerespectarea termenului de şase luni cu privire la intrarea în vigoare a modificărilor legislative în sfera fiscală. Toate modificările fiscale au fost făcute fără studiu de impact. Efectele o să le vedem după intrarea în vigoare a acestor legi, unele dintre ele le vedem înainte, precum transferul contribuţiilor la angajat. E posibil ca unele modificări să facă mai mult rău, economic, decât bine fără un studiu de impact", a mai arătat oficialul Deloitte.