"La opt luni de la achizitionarea Volksbank Romania avem ocazia sa anuntam incheierea cu succes a integrarii VBRO in structura BT si fuziunea celor doua banci. Acum suntem o singura banca, o singura echipa", potrivit BT.

"2015 a fost un an plin, in care strategia a fost sa continuam cresterea businessului BT in paralel cu dezvoltarea sinergiilor dintre Banca Transilvania si Volksbank Romania. Credem ca am reusit, avand in vedere rezultatele. In 2015 banca noastra a ajuns la maturitate din punctul de vedere al resurselor si al capabilitatilor, ceea ce ne-a pregatit pentru achizitionarea Volksbank Romania, pentru integrare si, in cele din urma, pentru fuziune", anunta managementul BT.  

"La momentul achizitionarii VBRO am facut public angajamentul fata de clienti, pe care i-am respectat: aproximativ 34.000 de clienti Volksbank Romania au beneficiat de reduceri si de beneficii din partea BT. In total, a fost acordata clientilor VBRO o diminuare a datoriei totale de 1,5 miliarde de lei prin oferta care a constat in restituirea comisionului de risc pentru credite indiferent de moneda, prin oferta de discount-uri pentru conversia creditelor in franci elvetieni, respectiv prin diminuarea automata a datoriei totale pentru creditele curente. Efortul uman din partea echipelor ambelor banci este remarcabil: de exemplu, in cadrul ofertei CHF au fost organizate 35.000 de intalniri intre clientii VBRO si echipele BT si Volksbank Romania", se mai spune in comunicat.  

BT are in prezent 2,2 milioane de clienti BT, 10% provenind de la VBRO. Echipa a ajuns la 7.300 de angajati, aproape 400 de persoane sunt din echipa Volksbank Romania.

La procesul de integrare a Volksbank Romania in structura Bancii Transilvania si fuziunea prin absorbtie au contribuit peste 600 de persoane din ambele banci, dintre care circa 100 au avut responsabilitati permanente in domenii-cheie.