Dividendul brut pentru fiecare actiune va fi in cuantum de 0,39 lei.

Este pentru a doua oara, in ultimii 20 de ani, din istoria BT cand banca acorda dividende in numerar. Hotararea are la baza atat rezultatele pozitive ale Bancii Transilvania din 2015, precum si surplusul de capital BT”, precizeaza banca intr-un comunicat.

Potrivit lui Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, banca a acordat o singura data dividende in numerar, in valoare de 50 milioane de lei, in anul 2009, urmand o politica de reinvestire a profitului pentru asigurarea cresterii durabile.

“In acelasi timp, in anii de criza, in perioada 2008 - 2015, banca a fost unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat, platind taxe si impozite directe si indirecte de 2,7 miliarde lei. Pe masura rezultatelor unice din 2015, datorate consolidarii businessului BT, propunem acordarea de dividende pentru toti cei aproape 28.000 de actionari BT”, a subliniat Ciorcila.

Profitul net de repartizat se cifreaza la 2,417 miliarde de lei.

"Rezultatele financiare indica faptul ca 2015 a fost cel mai bun an din istoria BT si confirma ca am reusit sa ne atingem obiectivele de crestere organica, in paralel cu achizitia si integrarea Volksbank Romania. Suntem preocupati de eficientizarea, in continuare, a modelului nostru de business, de investitii in oameni si in tehnologie. In contextul unui climat global si regional foarte volatil, pentru noi ramane esentiala relatia cu clientii nostri, care va fi si in continuare constructiva si rezonabila, iar noi vom avea o atitudine responsabila si rationala in tot ceea ce intreprindem. Vom continua sa sustinem economia romaneasca si antreprenorii, indiferent de marimea lor si suntem optimisti privind potentialul de dezvoltare a pietei locale", declara Horia Ciorcila, la anuntarea rezultatelor financiare ale Bancii Transilvania. 

Actiunile Bancii Transilvania au crescut cu 7,6% pe bursa joi dimineata, dupa ce banca a anuntat dividendele.