"Pentru BT este a doua transa dintr-un imprumut de 150 de milioane euro. Prima transa, primita de Banca Transilvania in octombrie 2014, a fost alocata cu succes cresterii accesului IMM-urilor, societatilor cu capitalizare bursiera medie si entitatilor publice. Prin parteneriatul lor, Banca Europeana de Investitii si Banca Transilvania sprijina revigorarea economiei romanesti, incurajand societatile romanesti sa demareze investitii, sa ia in considerare posibilitatile de dezvoltare a activitatilor lor si sa creeze noi locuri de munca, bazandu-se pe finantare flexibila pe termen lung", potrivit BT, transmite Agerpres.

Imprumutul este conceput pentru sprijinirea angajarii tinerilor, o prioritate a Bancii Europene de Investitii, in cadrul programului BEI "Competente si locuri de munca - Investitii pentru tineret".  

"Combaterea somajului in randul tinerilor este o prioritate pentru Romania. BEI, in colaborare cu Banca Transilvania, ofera stimulente suplimentare companiilor beneficiare care angajeaza tineri, asigurand oportunitati de training sau posibilitati de cooperare cu diverse colegii, scoli sau universitati, in vederea extinderii perspectivelor profesionale ale tinerilor", precizeaza banca.