Iata o scena tipic bucureteana petrecuta la Piata Crangasi, unde 50 de patrupede stau tolanite pe sub masini. Prin zona, e plin de copiii cu bunicii lor. Am sesizat un echipaj de politie, ajuns la piata. Politistii de sectie ne paseaza la colegii comunitari.

Sefii hingherilor isi recunosc neputinta. Sustin ca au cheltuit pana acum doar 2,8 milioane de lei, adica nici o sesime din suma alocata, si cea mai mare plata ar fi mers catre extinderea adapostului din Mihailesti. 854.000 lei au fost deja platiti pentru noi adaposturi, care zac goale. Sunt peste 100 de custi noi, neocupate, in timp ce pentru adunarea cainilor s-au platit sume infinit mai mici. Pe sterilizarea cainilor s-au cheltuit 170.000 de lei, adica de cinci ori mai putin decat pentru custile si padocurile goale.

Lista de cheltuieli include multe alte plati care nu au nimic de a face cu strangerea cainilor, si anume: salariile personalului, telefonie, Internet etc.

Pe carburant s-au platit 22.000 de lei in perioada ianuarie-august. Rezulta 2.700 de lei pe luna, 900 de lei pentru fiecare dintre cele trei autoutilitare. Concret, fiecare masina a facut doua plinuri pe luna - hingherii au alergat mult, si fara rezultate.
 
Edilii nu pot inca preciza ce decontari intra la cei 7,7 milioane de lei, destinati pentru "alte bunuri si servicii". Primarul Oprescu recunoaste insa ca trebuie facute verificari in contabiliatatea ASPA. Liderul PDL din Consiliul General sustine ca primarul s-ar fi multumit doar sa obtina votul consilierilor pentru infiintarea unei autoritati moderne pentru gestionarea cainilor si... cam atat.

Si cand te gandesti ca inca de la infiintare, Autoritatea din Subordinea Primariei ar trebui sa functioneze ca orice institutie occidentala. In subordinea ASPA ar trebui sa existe Politia Veterinara, cu atributii clare - sa preia toate reclamatiile, sa tina evidenta animalelor de pe strada, si chiar mai mult - sa le fotografieze si filmeze pe cele ridicate!

Unitatile Mobile ale ASPA  ar trebui sa tina dosare medicale pentru caini si sa scaneze la fata locului, pe strada, crotaliile animalelor care au trecut candva prin evidenta Autoritatii.

Astazi, pe strazi sunt 4 hingheri din 8. Alti 2 sunt in concediu si 2 se ocupa cu aprovizionarea. 64.000 de caini se inmultesc de la o luna la alta.