Pe primul loc se afla John Hammergren, in varsta de 52 de ani, CEO al companiei farmaceutice McKesson, care incaseaza un salariu anual de 131.2 milioane de dolari. El realizeaza un venit complet de 1.2 miliarde pe an, la salariu adaugandu-se bonusurile si profitul inregistrat de actiunile pe care le detine la companie.

Pe locul al doilea se situeaza Ralph Lauren, 72 de ani, care este CEO al companiei ce ii poarta numele, salariul sau fiind de 66.7 milioane de dolari. Venitul anual este, exact ca in cazul lui Hammergren, de aproximativ zece ori mai mare decat salariul pe care il incaseaza, Lauren adaugand 630 de milioane anul trecut la averea de 5.2 miliarde pe care o detinea deja.

Podiumul este completat de Michael Fasceitelli, CEO al firmei imobiliare Vornado Realty, care primeste un salariu de 64.4 milioane de dolari.

Robert Iger, un apropiat al lui Steve Jobs, care a negociat cu cofondatorul Apple preluarea lui Pixar de catre compania pe care o conduce, Walt Disney, se situeaza pe locul 4 cu un salariu anual de 53.3 milioane de dolari.

Citeste mai departe pe www.gandul.info