"Impartasesc frustrarea colegilor mei si a investitorilor in legatura cu faptul ca astfel de lucruri continua sa umbreasca afacerea bancii. Rezolvarea acestor litigii este o parte importanta a planului nostru pentru acest an si, desi ar putea fi dificil, ma astept sa facem un progres important in acest sens in 2014", a declarat Antony Jenkins, directorul executiv al Barclays, potrivit The Wall Street Journal. 

In noiembrie anul trecut, HSBC si Royal Bank of Scotland din Marea Britanie, UBS din Elvetia si Citigroup, J.P. Morgan Chase si Bank of America din SUA au ajuns la o intelegere cu autoritatile din SUA, Marea Britanie si Elvetia pentru inchiderea investigatiei care viza manipularea pietei valutare in schimbul achitarii unor amenzi de 4,3 miliarde dolari. 

Atunci, Barclays s-a retras din acordul comun incheiat de celelalte sase banci cu autoritatile de reglementare, intrucat nu a reusit sa ajunga la o intelegere cu institutiile din SUA. 

Oficialii bancii britanice au anuntat, de asemenea, ca Barclays ofera Departamentului de Justitie din SUA toate informatiile cerute de institutie, in cadrul unei alte anchete care priveste manipularea pietei metalelor pretioase. 

Actiunile Barclays au scazut marti cu pana la 3% pe bursa din Londra, in urma acestor anunturi si a publicarii rezultatelor financiare pe 2014. Profitul ajustat inainte de taxe al bancii britanice a crescut cu 12% la 5,5 miliarde de lire sterline anul trecut de la 4,9 miliarde de lire in 2013, peste asteptarile analistilor, care au anticipat un profit inainte de taxe de 5,3 miliarde de lire. 

Incluzand provizioanele si costurile cu restructurarile in valoare de 1,2 miliarde de lire, profitul inainte de taxe al Barclays a scazut la 2,3 miliarde de lire anul trecut. 

Barclays a inregistrat o pierdere neta de 174 de milioane de lire la finalul anului 2014 comparativ cu un profit net de 540 de milioane de lire cu un an inainte.