Aproximativ 7.000 din disponibilizarile planificate vizeaza operatiunile din Marea Britanie. Banca are 139.600 de angajati la nivel global, transmite Mediafax.

Grupul financiar a anuntat totodata ca isi va reduce in acest an activele cu aproximativ 105 miliarde lire sterline (172,2 miliarde de dolari), pentru a face fata reglementarilor mai dure privind rezervele de capital si pentru a readuce pe profit divizia de investment banking, care se confrunta cu venituri in scadere. 

Banca de investitii a Barclays a inregistrat o pierdere de 329 milioane lire in trimestrul IV al anului trecut. Pe ansamblul anului 2013, divizia a raportat un profit operational de 2,5 miliarde lire, in scadere puternica de la 4 miliarde lire in 2012.  La nivel de grup, profitul net a fost de 540 milioane lire anul trecut, fata de o pierdere de 624 milioane lire in 2012, potrivit raportului financiar publicat marti de Barclays. 

Banca a precizat totodata ca va continua sa caute modalitati de a-si reduce activele ponderate la risc, de la 436 miliarde lire sterline la finele anului trecut, pentru a imbunatati ratele de adecvare a capitalului.