O parte dintre sucursalele inchise vor fi inlocuite cu birouri mai restranse amplasate in interiorul unor centre comerciale.
Analistii sustin ca inchiderea sucursalelor ar putea reprezenta si o reactie a bancilor la progresul tehnologiei, vazut ca o sansa de a imbunatati calitatea serviciilor reducand in acelasi timp cheltuielile, potrivit Financial Times.

"Avem de-a face cu o transformare fundamentala, care apare odata la 100 de ani, a industriei bancare. Cred ca la asta asistam", a declarat pentru Financial Times o sursa apropiata situatiei.

Alte banci britanice ar putea urma exemplul Barclays prin inchiderea sucursalelor si incurajarea consumatorilor sa utilizeze, spre exemplu, aplicatii pe smartphone, potrivit analistilor. Banca a mai anuntat anul trecut 3.700 de concedieri.

Directorul general al Barclays, Antony Jenkins, va prezenta in scurt timp si noi tinte pe cinci ani pentru companie, fiind vizata atat profitabilitatea, cat si imbunatatirea rezervelor de capital.

Pe langa inchiderea sucursalelor si concedierea bancherilor de la divizia de investitii, Barclays vrea sa reduca si cheltuielile cu deplasarile, care vor fi limitate la intalniri "esentiale".