Potrivit Corpului de Control al premierului, conducerea Fondului de Contragarantare a incasat sume uriase ca prime si salarii. Astfel, presedintele Ioan Hidegcuti a primit 640.000 de euro pe an, iar Coman Vasile si Kleininger Elena, membrii in comitetul director, peste 550.000 de euro fiecare. In total, 1,8 milioane de euro. Cei vizati sustin ca au salariile mici.

"Avem un nivel de salarizare mai mic decat media altor institutii cu capital de stat. Nu as spune ca sunt sume exagerate"
, a declarat Ioan Hidegcuti, presedintele Fondului de Contragarantare.

Corpul de Control al prim-ministrului acuza ca s-au platit sume foarte mari si celor din Consiliul de Supraveghere al Fondului: un milion de euro au castigat acestia in ultimii patru ani. Cel mai mult a obtinut Aurel Saramet, membru al Consiliului, caruia i s-au transferat in cont 100.000 de euro. Solicitat sa comenteze, Aurel Saramet a precizat ca este vorba despre indemnizatii, nu de prime.

Corpul de Control al premierului a mai stabilit ca au fost decontate 25 de mese la care s-au consumat foie gras, muschi de vita, piept de rata, purcel la cuptor si vin de 100 lei sticla.  "Foie gras nu am comandat, au fost cadouri catre alte institutii. Cu ocazia unor evenimente, cu conducerea institutiilor invitate se lua masa in regim de catering. Am sarbatorit la sfarsit de an. Nu sunt lucruri rafinate, sunt prevazute in buget", spune seful Fondului.

Chiar si asa, Corpul de Control sustine ca, in timpul verificarilor, presedintele Fondului a transferat din contul personal 10.000 de lei pentru a acoperi o parte din aceste cheltuieli.

Raportul Corpului de Control arata ca cea mai mare parte a activitatii Fondului, care garanteaza activitatea Fondului de Garantare, a fost realizata de alte entitati, si deci sefii nu meritau nicio prima.

Si acest raport al Corpului de Control a ajuns la parchet.