Banca estimeaza ca va acorda aproximativ 1.000 de imprumuturi pentru achizitia de locuinte de orice tip in cadrul programului guvernamental, pana la mijlocul lunii octombrie. 

BCR a acorda circa 3.700 de credite prin "Prima Casa 6", etapa derulata exclusiv in lei, iar de la inceputul programului a dat aproximativ 35.000 de imprumuturi, in valoare de 1,9 miliarde euro. 

"Evolutia vanzarilor de credite ipotecare a aratat o crestere a creditului ipotecar standard ce a egalat vanzarile prin programul Prima Casa, insa, ca de obicei la finalul plafonului alocat Progamului, evolutiile recente indica vanzari mai puternice pe Prima Casa", comunica BCR. 

Persoanele care doresc sa cumpere locuinte prin programul Prima Casa au la dispozitie un buget total de 710 milioane lei, in urma realocarii banilor neutilizati la achizitia locuintelor ANL catre toate tipurile de case, fondurile fiind suficiente pana la sfarsitul anului pentru toate solicitarile, potrivit Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM). 

Fondul estimeaza ca numarul de solicitari depuse pentru Prima Casa va atinge maximul in perioada imediat urmatoare, dupa realocarea sumelor destinate initial locuintelor ANL, asigurand clientii ca nu vor fi intarzieri la procesarea cererilor, astfel incat garantiile sa fie acordate in termenul de maxim patru zile lucratoare de la data depunerii dosarelor complete si corect intocmite.