"Benevo, prin subsidiara Blue Diamond si partenerul Autoplast, anunta adjudecarea si achizitia fabricii si terenului apartinand Aversa. Aversa are o traditie indelungata in Romania, cu un potential puternic de crestere la export", se arata intr-un comunicat al Benovo, companie detinuta de omul de afaceri canadian Michael Topolinski, transmite Mediafax.

"Intentionam sa investim capital si expertiza pentru a reloca afacerea (Aversa, n.r.) intr-o fabrica din Bucuresti mai avansata tehnologic, unde sa lucreze minimum 200 de persoane si sa dezvolte activitatea de fabricare a pompelor de la nivelul actual", a declarat Michael Topolinski.

Achizitia Aversa este una dintre cele mai mari tranzactii din 2013 ce a fost asistata de compania de avocatura Biris Goran si de firma de consultanta imobiliara The Advisers, prin intermediul lui Ionut Petcu.

"Avem 40 de milioane de euro disponibile si intentionam sa aducem in 2014 fonduri suplimentare pentru investitii din portofoliul pe care il detinem in America de Nord. Benevo este prezenta pe piata din Romania din 2007 si suntem hotarati sa investim pe aceasta piata pe termen lung", se mentioneaza in comunicat. 

Benovo nu a precizat ce urmeaza sa construiasca pe terenul de la Aversa si nici valoarea tranzactiei. 

Aversa este controlata de Agentia pentru Administrarea Statului si a intrat in insolventa in 2006, iar de atunci numarul de angajati a scazut de la peste 1.000 la circa 200 de persoane.  RVA Insolvency, lichidatorul Aversa, cerea in cel mai recent anunt de vanzare a companiei, din august, un pret minim de 34,6 milioane de euro.

Benovo detine in Bucuresti cateva sute de apartamente si a achizitionat, de asemenea, platoformele industriale Textila Dacia si Vulcan, pentru 40 milioane de euro, respectiv 21,6 milioane de euro. Pe ambele terenuri urmeaza sa fie construite centre comerciale, insa dezvoltarea nu a inceput inca.