Initial, afacerea a facut parte din Softwin, o companie infiintata in Bucuresti de directorul general Florin Talpes si sotia sa Mariuca, in 1989, anul revolutiei anticomuniste din Romania, cand Talpes lucra ca cercetator la un institut de specialitate.

Talpes a dezvoltat un software antivirus pentru a se proteja impotriva amenintarilor din Bulgaria, o sursa obisnuita de virusi in anii '90. El s-a desprins de Softwin in 2007 si Bitdefender este acum prezent in peste 100 de tari.

Printre rivalii companiei se numara Norton, detinut de firma americana Symantec, McAfee, parte din Intel, Kaspersky din Rusia, Trend Micro si Sophos.

Bitdefender sustine ca tehnologiile sale sunt instalate in peste 500 de dispozitive in gospodarii si firme din intreaga lume. In 2014, Bitdefender a avut venituri de 74,7 milioane de dolari iar compania este acum detinuta integral de Florin Talpes.

Strategia Bitdefender este listarea in viitorul apropiat. 'Prin urmare, in 2017 intentionam sa atragem in companie un investitor minoritar. Inca nu am decis la ce bursa ne vom lista, dar nu excludem Bursa din Londra', a declarat Florin Talpes, citat de publicatia britanica.