Actionarii Bancii Carpatica au ales la inceputul lunii octombrie a anului trecut trei membri in Consiliul de Supraveghere, reinoind mandatele presedintelui bancii, Nicolae Petria, si pe cel al Doinei Toader, iar pe pozitia vacanta a fost ales Ionut Patrahau. Celelalte doua pozitii sunt ocupate de Ioan Trenca si Silviu Popa.

Ilie Carabulea si Corneliu Tanase, care detin impreuna pachetul majoritar de actiuni la Banca Carpatica, intentioneaza sa schimbe actuala conducere executiva, prin modificarea statului si a componentei Consiliului de Supraveghere si Directoratului, in timp ce managerii propun fuziunea cu alta banca.

Cei doi actionari au cerut in 14 februarie convocarea adunarilor generale (ordinare si extraordinare) a actionarilor, stabilita de management pentru data de 10 aprilie, si solicita atat reducerea numarului de membri ai Consiliului de Supraveghere de la cinci la trei persoane, cat a numarului de membri ai Directoratului, tot de la cinci la trei.

Ilie Carabulea controleaza 41,2898% din capitalul social al bancii, iar Corneliu Tanase detine 11,2179% din titluri.

Carabulea si Marian Mirzac, fostul director general al Carpatica Asig din Sibiu, au fosat arestati preventiv pentru fapte de coruptie, la finele lunii ianuarie, fiind acuzati ca, in mod fraudulos, in perioada mai - decembrie 2013, au reusit sa tergiverseze si sa influenteze rezultatele unor controale dispuse de ASF la societatea de asigurari.

Banca a raportat pentru anul trecut un profit net de 38 milioane lei (8,59 milioane euro), in crestere cu 77,2% fata de 2012, sustinut de recuperarea creantelor din impozitul amanat de 11,89 milioane lei, iar activele s-au diminuat cu 14%, la 4,06 miliarde lei.