"Vrem sa ajungem cel mai mare broker de asigurare in urmatoarele 12 luni. Avem 12.000 de factori postali care vor asigura distributia politelor", a declarat directorul general al Postei Romane, Alexandru Petrescu, citat de Mediafax.

La nivelul anului 2013, primii trei jucatori pe piata brokerajului de asigurari dupa volumul primelor intermediate sunt Safety Broker - 242,5 milioane de lei, Marsh Broker - 234,6 milioane de lei si Porsche Broker - 151,8 milioane de lei.

In privinta veniturilor, Safety Broker a incasat 46,9 milioane de lei, fiind urmat de Destine Broker - 33,7 milioane de lei si Transilvania Broker - 32,4 milioane de lei, potrivit datelor din raportul pe anul 2013 al Autortatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Directorul general al Posta Romana Broker de Asigurare, Viorel Motoroiu, a estimat ca veniturile societatii din comisioane vor atinge 100.000 de lei pana la finele anului si 2,5 milioane de lei in 2015.

"Brokerul are un punct de distributie in sediul central al Postei Romane si va deschide inca unul in Bucuresti in zilele urmatoare. Extinderea in Capitala va continua pentru ca aici este un business foarte mare. De asemenea, ne vom extinde si in teritoriu, urmand sa fim prezenti in toate resedintele de judet", a spus Motoroiu.

El a adaugat ca Posta Romana Broker de Asigurare va distribui asigurari generale (auto, locuinte), avand deja incheiate parteneriate cu sapte societati de asigurare, printre acestea numarandu-se City Insurance, Euroins si Allianz-Tiriac Asigurari.

"Luam in calcul si distribuirea de polite de viata in partea a doua a anului 2015", a spus seful Postei Romane, care a adaugat ca lansarea borkerului va permite factorilor postali sa isi suplimenteze veniturile din incheierea de polite.

Posta Romana Broker de Asigurare a primit autorizatia de functionare de la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) in luna septembrie a acestui an.

Anul trecut, potrivit datelor ASF, brokerii au intermediat 46,84% din primele subscrise, in crestere cu 3,2 puncte procentuale fata de anul 2012. Astfel, valoarea primelor intermediate de brokeri pe cele doua categorii de asigurari a fost de 3,88 miliarde de lei, in urcare cu 7,77% fata de anul 2012. Pe piata brokerajului in asigurari sunt autorizate aproximativ 500 de societati.

Operatorul de stat va incheia anul 2014 cu un profit de 65 milioane lei, dupa sase ani de pierderi

Compania Nationala Posta Romana va incheia acest an cu un profit de 65 milioane de lei, de la pierderi in ultimii ani, a declarat ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea.

"Dupa pierderile din ultimii ani, Posta Romana va incheia anul 2014 cu un profit de 65 milioane de lei. La inceputul anului, speram sa incheiem pe zero, dar cifrele arata ca managementul companiei si-a facut treaba", a spus ministrul.

In perioada 2008-2012, compania a consemnat piederi in fiecare an, care, cumulate, au atins 530 milioane de lei, cu toate ca a bugetat profit in fiecare an.

Anul trecut, pierderile au atins 29,43 milioane de lei, la o cifra de afaceri de 1,15 miliarde de lei.

In privinta privatizarii, Cotovelea a spus ca se asteapta ca, in martie-aprilie 2015, ca operatorul postal belgian bpost sa depuna o oferta angajanta in privinta achizitionarii pachetului majoritar de actiuni al Postei Romane.

Cu aproximativ 27.000 de salariati, Posta este cel mai mare operator local de profil si are o retea teritoriala de 5.687 de unitati.