Duminica "Romania, te Iubesc" ne invita in caminele de batrani - un univers necontrolat, dar foarte profitabil pentru multi oportunisti, care transforma drama varstnicilor in izvoare de bani. Pe acolo curg fonduri de la stat si sponsorizari de care nu mai stie nimeni nimic.

Umilinte, mizerie, scandal si condamnari pentru mita - toate s-au strans sub acoperisul unui azil din Gorj. In Resita, gasim o delapidare de peste 600.000 de euro din fondurile batranilor. Acuzatiile ii vizeaza pe sefii unui camin care s-au inteles intre ei sa imparta banii.

In Suceava, se fac denunturi si se lanseaza acuzatii grave dupa investitii cu preturi umflate, facute in numele varstnicilor si nevoiasilor.

Duminica, la "Romania, te iubesc", veti vedea zeci de proiecte care au inghitit sute de miliarde.

Cladiri noi si pustii, in timp ce mii de suflete se inghesuie in aziluri vechi si aglomerate. In Romania, tara care-si ingnora batranii, autoritatile isi amintesc de ei, doar cand fac afaceri pe spinarea lor.

Edili construiesc azile de milioane de euro pe care le abandoneaza apoi, pentru ca nu au bani sa le si mobileze. In vreme ce sute de batrani bat la porti inchise cerand ajutor.

Angajatii din sistem n-au timp de ei. Fura din sponsorizari si din pensiile celor internati, ca sa-si construiasca vile sau sa-si inlocuiasca masinile cu unele noi. Asa arata tabloul dramatic al unei catogorii de oamenii pe care autoritatile se grabesc sa-i numeasca... asistati social. De catre cine.. nu stie nimeni.