"In ansamblu, codul sau vestimentar este bun, dar taietura ar trebui sa fie mai ingrijita", a declarat creatorul de moda german Karl Lagerfeld pentru saptamanalul Focus. "Si ar trebui sa poarte o vesta deschisa peste o camasa si pantaloni taiati mai bine", a adaugat el.

"Acest lucru i-ar permite o miscare mai usoara", continua creatorul, aprecind totodata ca modul in care se coafeaza si culoarea parului pun in valoare perfect "ochii sai albastri frumosi si nasul sau fin".

Prezentata drept cea mai puternica femeie din lume, Angela Merkel a adoptat, de la preluarea puterii in 2005, un stil vestimentar clasic, care consta in combinatii de pantaloni purtati peste pantofi cu tocul jos si veste colorate, cu nasturi, pe care le schimba in functie de anotimp si de reuniunile politice.

Angela Merkel a fost adesea ironizata pentru lipsa sa de gust in vestimentatie si coafura "a la Jeanne d'Arc", inainte de a ajunge la putere. Presa o numea "soarecele gri".

Cancelarul a atras atentia in mod special in cursul unei serate la Opera din Oslo, in 2008, cu un decolteu adanc. A fost un gest indraznet, pe care nu l-a mai repetat niciodata de atunci.

De garderoba cancelarului se ocupa, de regula, o croitoreasa din Hamburg, pe nume Bettina Schoenbach.