Un succes pe aceasta gigantica piata ne-ar aduce numai avantaje. Dupa patru ani de embargo, porcul romanesc iese in lume.

Cel mai vechi combinat de porcine din tara si-a angajat deja traducator, ca partenerii sa priceapa exact ca... avem cu ce.
La 30 de kilometri de Capitala a fost deschis anul trecut, cu o investitie de 11 milioane de euro, un nou abator, conform cu cele mai recente standarde europene. Acum sunt sacrificati aici 1.000 de porci pe zi, dar capacitatea ar putea fi extinsa la 3.000 de capete in 24 de ore.

Asadar, sa vina contractele! Iar odata cu ele putem vorbi despre infuzie de capital, angajati mai multi si cresterea productiei, de la 4 milioane de porci la 10 milioane, in doi ani.

Patronatul spera ca un succes pe piata ruseasca sa convinga si Uniunea Europeana sa ne ridice interdictia de export, impusa in 2007 din cauza pestei porcine.

Romania a rezolvat aceasta problema, dar asta dupa ce a inchis sute de combinate. Numai in 2010 au disparut peste 200.
Porcul vine mai greu din urma, in timp ce industria pasarilor si-a luat zborul. Dupa Cehia, Slovacia, Ucraina si Bulgaria, Rusia vrea si ea pui de la noi.

In ultimul an, productia de pui a crescut cu 30%, iar exportul a avut un plus de 20 de procente.

Citeste si:

Tinerii ar putea merge la vot de la 16 ani. Care sunt argumentele senatorului care vine cu propunerea VIDEO

Dr. Doom: "Recesiunea este garantata". Apare insa o intrebare