Les Echos adauga ca grupul Carrefour ar avea intentia de a cota un pachet de aproximativ 25% din actiunile Carmila si spera ca divizia sa va fi evaluata la 4,5 miliarde de euro. De asemenea, cotidianul sustine ca bancile Morgan Stanley si Societe Generale se vor ocupa de aceasta tranzactie, potrivit Agerpres.

Carmila a fost infiintata in luna aprilie 2014 pentru a achizitiona, extinde si renova centrele comerciale situate in apropierea hipermarketurilor Carrefour. Analistii sunt de parere ca listarea la bursa a subsidiarei Carmila, care se numara printre primele cinci firme europene de proprietati imobiliare comerciale, ar permite Carrefour sa stranga fonduri cu care sa isi finanteze expansiunea.

Directorul general de la Carrefour, Georges Plassat, a declarat inca din luna iulie ca o operatiune de cotare publica initiala la Carmila va avea loc in cursul lui 2017. Portofoliul Carrefour este compus din 193 de centre comerciale, iar Carrefour detine 42% din actiuni, restul capitalului fiind detinut de investitorii institutionali.

Cu peste 10.100 de magazine in 34 de tari, Grupul Carrefour este al doilea retailer mondial si numarul unu in Europa. In Romania, Grupul Carrefour numara 280 de magazine, dintre care 29 de hipermarketuri 'Carrefour', 111 supermarketuri 'Market', 43 de magazine de proximitate 'Express', 10 magazine de proximitate 'Contact', un magazin de comert online: www.carrefour-online.ro si 86 de magazine Billa.