"CE a analizat in special efectele achizitiei asupra concurentei pe piata productiei si distributiei de bere din Marea Britanie, singura unde operatiunile StarBev si Molson Coors se suprapun in Zona Economica Europeana", se arata intr-un comunicat al Comisiei.
                                                   
Avand in vedere cresterea redusa a cotei de piata rezultata din tranzactie, nivelul relativ redus al cotei de piata combinate a celor doi producatori si prezenta unui numar credibil de competitori, CE a concluzionat ca tranzactia nu va ridica probleme din perspectiva concurentei.

Molson Coors a anuntat la inceputul lunii aprilie un acord pentru achizitia StarBev pentru 2,65 miliarde de euro (3,5 miliarde de dolari) de la fondul de investitii CVC Capital Partners. Tranzactia, care necesita aprobarea autoritatilor pentru concurenta din mai multe state europene, ar trebui sa fie finalizata in al doilea trimestru al anului.

StarBev opereaza noua fabrici de bere in Europa Centrala si de Est, in tari precum Cehia, Ungaria, Romania si Bulgaria.

CVC a cumparat operatiunile de productie de bere din Europa Centrala si de Est, pe care le-a consolidat in StarBev, de la InBev, in 2009, dupa fuziunea acestei companii cu Anheuser-Busch. Cedarea activelor a fost necesara pentru a se obtine avizul Comisiei Europene in privinta fuziunii.

In Romania, StarBev controleaza Bergenbier, unul dintre cei mai mari producatori de bere de pe piata locala.