Un milion de dolari inseamna foarte multi bani pentru un om obisnuit, insa nu si pentru fondatorul unuia dintre cele mai vizitate site-uri din lume, cifra pare sa fie infima. Cu toate acestea, Wales nu se plange, desi recunoaste ca ar castiga mai putin si decat “dealerii auto din Ohio”.

“Slujbele lor sunt mult, mult mai putin interesante decat a mea”, spune Jimmy Wales, care adauga ca banii nu sunt scopul lui in viata. Dovada sta telefonul sau mobil, un Huawei de numai 85 dolari.

Wikipedia, cea mai mare enciclopedie online din lume, a numarat 20 de miliarde de vizualizari si se afla pe piata de 12 ani si jumatate, potrivit revistei New York Times. Antreprenorul, in varsta de 46 de ani, vrea sa mentina Wikipedia o organizatie nonprofit.

“Ca multi alti oameni de afaceri din sfera Internetului, Wales si-a propus intai sa creeze ceva interesant, fara a se preocupa de punerea in aplicare a unui plan de afaceri. Daca Wikipedia ar permite plasarea de bannere publicitare sau reclame video, valoarea sa ar atinge cinci miliarde de dolari. Numai ca o astfel de rasturnare a viziunii comerciale i-ar face probabil pe membrii comunitatii, care nu sunt platiti pentru contributia lor, sa se revolte”, e de parere Amy Chozik, de la The New York Times, citat de Quartz.

Asa ca, pentru moment, Wales alege sa nu isi asocieze imaginea cu cea a banilor, fiind mai degraba o pseudo-celebritate care mizeaza pe voluntariat. “Inainte eram doar un om. Acum sunt Jimmy Wales”, a declarat la un moment dat antreprenorul.

Potrivit autoarei, omul de afaceri va ramane in memoria colectiva drept “cel care a adus la un loc toata informatia din lume, cu titlu gratuit, fara a scoate niciun ban pentru sine”.