Acordul a fost aprobat de board-urile ambelor companii si urmeaza sa fie finalizat in primul trimestru al anului 2014, se arata intr-un comunicat al Verizon. 

Grupul Verizon va plati Vodafone 58,9 miliarde de dolari in numerar, suma finantata prin credit de catre JPMorgan Chase, Bank of America, Barclays si Morgan Stanley.  Verizon va emite totodata actiuni in valoare de 60,2 miliarde de dolari actionarilor Vodafone.

Achizitia pune capat unui parteneriat de 14 ani si va permite Verizon sa beneficieze integral de profitul diviziei wireless, in timp ce Vodafone iese dintr-un parteneriat in care nu putea controla dividendele si operatiunile.

Daca va fi finalizata la valoarea de 130 de miliarde de dolari, suma egala aproape cu capitalizarea de piata a Verizon, tranzactia va fi cea mai mare de la preluarea Mannesmann de catre Vodafone, in anul 2000.

Reprezentantii Vodafone au confirmat ieri suma intr-o declaratie de presa, spunand la acel moment ca se afla in discutii avansate.

Pentru companie, detinerea controlului total asupra operatiunilor de wireless inseamna accesul la venituri de 21,8 miliarde de dolari.

Intelegerea presupune insa, printre altele, si faptul ca Verizon va trebui sa renunte la 23% din actiunile pe care le are la Vodafone Italia. Astfel, acordul dintre compania americana de telecomunicatii (Verizon) si cea britanica (Vodafone) implica atat bani, cat si tranzactionarea de actiuni, intr-o proportie aproape egala.

Vodafone nu va prelua in mod direct o parte importanta din actiunile Verizon, au declarat aceleasi surse. In schimb, va da mai departe investitorilor sai actiunile primite, reducand partea in bani pe care trebuie sa le-o plateasca actionarilor.
Directorul executiv al Vodafone, Vittorio Colao, incearca astfel sa repuna pe picioare operatiunile din Europa, dupa ce acestea au fost afectate de criza. Grupul britanic si-a pierdut aproape jumatate din valoarea pe piata incepand din 2000, anul in care Verizon Wireless a inceput sa functioneze.