Reprezentantii firmei care detine serele de la Isalnita se declara invinsi de legislatia care le permite oamenilor sa stea acasa si sa primeasca ajutoare sociale de la stat.

Majoritatea prefera aceasta varianta in loc sa se angajeze. In judetul Dolj, unde sunt amenajate serele, rata somajului este de 13%.

Societatea exporta circa 10.000 de tone de castraveti in toata Uniunea Europeana, iar acum afacerea stagneaza din cauza personalului insuficient.

Conducerea a cerut autoritatilor locale, prin mai multe memorii, desfiintarea ajutorului social sau crearea unui protocol intre stat si privat, prin care primariile sa conditioneze asistatii social sa presteze zile de munca chiar si la privat, iar societatile sa vireze bani in contul primariilor.

"Acum avem 550 de angajati, toti cu contracte de munca. Dar ca sa-i adunam, am cumparat opt autobuze si le trimitem in satele din Dolj, Olt, Mehedinti si Gorj. Punem afise pe stalpii din comune, dam anunturi de angajare in ziarele locale, dar lumea nu se inghesuie sa se angajeze. Prefera sa stea acasa si sa primeasca ajutor social fara sa faca nimic", spune Florin Purcea, unicul actionar de la SC SUD OIL SRL.

Aflati mai multe informatii in Gandul.