CEO-ul Petrom a urcat cinci pozitii fata de editia de anul trecut, cand a fost inclus pentru prima data in topul "Most Powerful Women: The International Power 50", scrie Mediafax.

Mariana Gheorghe este primul director roman al unei companii si singurul din Europa de Sud-Est prezent in acest top.

Clasamentul din acest an este condus de CEO-ul companiei petroliere Petrobras (Brazilia), Maria das Graças Foster. In continuare, top cinci este completat de Güler Sabanci - de la Sabanci Holding (Turcia), Gail Kelly - Westpac (Australia), Chanda Kochhar - ICICI Bank (India) si Annika Falkengren - SEB (Suedia).

Pentru Statele Unite, topul "50 Most Powerful Women in Business" al Fortune este condus de Ginny Rometti - CEO al IBM, urmata de Indra Nooyi - sefa PepsiCo, Ellen Kullman - DuPont, Marillyn Hewson - Lockheed Martin si Sheryl Sandberg - Facebook.

Topul "Most Powerful Women in Business" este realizat de editorii Fortune folosind patru criterii, respectiv dimensiunea si importanta in economia globala a companiei conduse, situatia actuala si strategia companiei, cariera (precum CV si perspective), precum si influenta culturala si sociala a persoanei.