”Aseara s-a reusit semnarea conventiei Electrica - CFR pentru stingerea datoriei. Pana la 15 mai Electrica urmeaza sa primeasca 228 milioane lei. Este o intrare in normalitate si un pas inainte pentru listarea cu succes a Electrica”, a aratat Nicolescu.

La finele anului trecut, fostul ministru al Transporturilor Ramona Manescu afirma ca arieratele acumulate de CFR Calatori si, pe cale de consecinta, de CFR Infrastructura insumeaza 560 milioane lei doar pentru energie.

Departamentul pentru Energie a anuntat, vineri, infiintarea Societatii de Admnistrare a Participatiunilor in Energie (SAPE) prin divizarea partiala a Electrica SA, urmand ca, dupa finalizarea acestei operatiuni, compania sa vanda, prin oferta publica de majorare a capitalului, un pachet de actiuni nou-emise.

Pentru listare la Bursa de Valori Bucuresti, Electrica SA a decis sa vanda un pachet de actiuni noi reprezentand 105% din capitalul social, titluri emise in cadrul unei majorari de capital, prin aceasta oferta statul vizand cedarea pachetului majoritar de actiuni catre investitori privati.