Potrivit unor informaţii din interiorul fabricii Trans Euro Textile de la Cisnădie, cei 400 de angajații au fost informaţi că producătorul francez a vândut fabrica companiei chineze Sunrise Knits, parte a grupului Youngor.

Oamenilor li s-a spus că le vor fi respectate contractele de muncă.

În anul 2017, fabrica Trans Euro Textile a avut o cifră de afaceri de 21,17 milioane lei şi un număr de 382 de angajaţi.

Lacoste a ajuns în oraş în urmă cu trei ani, după preluarea altor companii care produceau pentru firme franceze.

Citește și: China “cucerește” tot mai multe state europene. Cu ce le atrage marele gigant asiatic

Decizia vine pe fondul investițiilor majore pe care China le face în Europa Centrală și de Est și care îngrijorează Bruxelles-ul.

Europa este o componentă esenţială a proiectului chinez vizând "un nou drum al mătăsii". Acest proiect faraonic lansat de Beijing în 2013 prevede investiţii de peste 1.000 de miliarde dolari în infrastructurile rutiere, feroviare şi maritime pentru a facilita exporturile chineze.

China a anunţat deja o linie de credit de 10 miliarde de dolari şi un fond de investiţii de trei miliarde dolari pentru cele 16 state din Europa Centrală şi de Est.

Citește și: Chinezii cumpără Europa bucată cu bucată. Câți bani din China au intrat în România

Unele state europene, precum Franţa şi Germania, sunt din ce în ce mai îngrijorate de proiectul "noului drum al mătăsii", în special după ce guvernul populist italian a devenit primul membru al G7 care se alătură acestui proiect.

Potrivit cifrelor furnizate de Comisia Europeană, în 2018 China a fost cel mai mare exportator în UE şi totodată a doua destinaţie pentru exporturile de produse europene. Balanţa comercială este înclinată semnificativ în favoarea Chinei care realizează un excedent de 184 miliarde euro.