Firma Berg Sistem Gaz, care se ocupa de distribuirea gazelor in Sighetu Marmatiei, si al carei director local a fost grav ranit in explozia de azi-dimineata, de la clubul Euphobia, este o firma mica, cu sediul declarat in trei camere de pe bulevardul Carol, din Bucuresti.

Detinuta in proportie de 99,68% de Anumersus Co. Ltd., un offshore inregistrat la Limassol, in Cipru, si care nu plateste taxe statului roman, firma a fost cumparata in 2010 de la cei trei fosti actionari, Vasile Grigorescu, Veniamin Ionut Dojana si Dan Radu Nicoara. In actionariatul actual mai apare, cu 0,32%, Gheorghe Belean.

Incepand cu 18 octombrie 2011, administratorul acestei firme este Costin Berevoianu, consilier al primarului Capitalei, Sorin Oprescu. Berevoianu a condus ARBAC (Administratia Apa-Canal din Bucuresti), postura din care negocia amenzi si contracte cu Apa Nova, apoi a fost preluat la primarie de Sorin Oprescu.

Costin Berevoianu a explicat pentru gandul ca firma Berg Sistem Gaz a concesionat, de la Ministerul Economiei, serviciile de distributie de gaz in Sighetu Marmatiei si a primit licenta sa procedeze la fel in doua localitati vecine - Vadu Izei si Sarasau.

Practic, firma functioneaza ca un intermediar, care in plus construieste si tevile de gaz din localitate. Preia gazul de la compania EON Gaz, din reteaua nationala de transport detinuta de Transgaz si il baga in reteaua proprie, livrandu-l catre consumatori la un pret stabilit de firma. La incheierea contractului de concesiune, reteaua de tevi va intra in proprietatea statului.

Reteaua de gaz construita de Berg Sistem Gaz la Sighetu Marmatiei are aproximativ 45 de kilometri de tevi si deserveste in jur de 2.500 de abonati. Inainte de investitie, nu exista retea de gaz in localitate. "Mai avem de realizat cam 25-30 de kilometri ca sa incheiem obligatiile de investitii", a declarat Berevoianu.

Citeste mai multe amanunte pe www.gandul.info