John Cryan, 54 de ani, este prezent in consiliul de supraveghere al Deutsche Bank inca din 2013 si anterior a fost director financiar la grupul bancar elvetian UBS.

El il va inlocui pe Anshu Jain de la 1 iulie 2015 si va deveni CEO unic dupa plecarea lui Juergen Fitschen in mai 2016. 

"Viitorul nostru va depinde de capacitatea noastra de a pune in practica strategia noastra, de a ne convinge clientii si a reduce complexitatea", a declarat Cryan, transmite Agerpres.

Noul CEO, care va prelua noile atributii la 1 iulie, va fi implicat in elaborarea noii strategii a bancii, insa potrivit unor surse interne este putin probabil sa faca modificari semnificative, urmand sa pastreze liniile principale definite de predecesorii sai.

"'Mai trebuie puse la punct foarte multe detalii. Deutsche Bank este cea mai mare banca de investitii din lume si campioana nationala a Germaniei", a declarat Chris Wheeler, analist bancar la Atlantic Equities. 

Modificarea de conducere de la Deutsche Bank este ultima dintr-un sir de masuri similare adoptate la o serie de mari banci europene. De la izbucnirea crizei financiare globale Barclays, Credit Suisse si UBS au schimbat liderii.