In prima faza, cititoarele biometrice digitale, dezvoltate in parteneriat cu Hitachi Europe, vor fi disponibile pentru cei 30.000 de clienti corporate ai bancii, sistemul urmand sa fie extins pe viitor si pentru segmental de retail.

"Dispozitivul va fi introdus ca raspuns la ingrijorarea clientilor privind riscul de fraude la platile online. Reteaua de vase sanguina este dificil de replicat", au declarat oficialii bancii. 

Spre deosebire de cititoarele de amprente, noile dispozitive scaneaza reteaua de vase sanguine de pe deget pentru a identifica clientii.

Utilizatorul trebuie doar sa conecteze cititorul la calculatorul personal si sa introduca un deget in dispozitivul special pentru a-si accesa contul. 

Degetul trebuie sa fie "atasat unui corp uman viu", a declarat un purtator de cuvant al Braclays, care a mentionat ca banca nu va stoca sau publica informatiile privind retelele sanguine ale clientilor. 

Pentru a putea folosi noile dispozitive, clientii bancii trebuie sa detina si un card pe care sa fie imprimata amprenta digitala. 

Cititoarele biometrice digitale sunt deja folosite in Polonia, in cadrul unei retele de 2.000 de ATM-uri.