"Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA informeaza ca, astazi 19 iunie 2014, s-a efectuat plata sumei de 4,4 milioane lei (echivalent a 1 milion euro), catre doamna Ghegeliu Georgiana Elena, aceasta suma reprezentand daune morale, asa cum reiese din dispozitiile Deciziei nr. 1827/11 iunie 2014 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei", anunta CNADNR, intr-un comunicat remis presei.

Aceeasi suma fusese stabilita ca despagubire si de catre Tribunalul Bucuresti, in aprilie 2013, insa Curtea de Apel Bucuresti a redus suma la 200.000 de euro, printr-o decizie din 27 noiembrie 2013.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti a fost contestata la instanta suprema, care a dat saptamana trecuta o decizie irevocabila.

Georgiana Elena Ghegeliu a dat in judecata CNADNR si Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov in aprilie 2012, la Tribunalul Bucuresti.

Accidentul in urma caruia Elena Ghegeliu si-a pierdut mana dreapta a avut loc in 2006, in timp ce aceasta mergea, impreuna cu prietenul ei, spre Brasov. Acesta a tras de volan spre dreapta, pentru a evita o alta masina care intrase pe sensul lor de mers. Autoturismul in care se aflau cei doi a lovit un parapet metalic de pe marginea drumului, un fragment din acesta a strapuns portiera dreapta a masinii si i-a intrat tinerei in mana. Aceasta a fost dusa atunci la spital, unde i-a fost amputat bratul drept.

Politistii Inspectoratului Judetean de Politie Brasov au inceput atunci cercetarile in acest caz. Ulterior, anchetatorii au stabilit ca de vina pentru producerea accidentului ar fi administratorul drumului, care nu a reparat elementele de siguranta a traficului rutier montate pe acel drum, pe partea dreapta a sensului de mers spre Brasov.