Membrii Tiger 21, organizatie din care fac parte 220 de antreprenori, investitori si directori de companii cu active destinate investitiilor de peste 10 milioane de dolari, au selectat Berkshire intr-un sondaj anual, scrie Mediafax.

Apple, pe prima pozitie in precedentii doi ani, a coborat pe locul al doilea. 

"Atractivitatea Apple a luat sfarsit. Berkshire Hathaway a ramas interesanta pentru oamenii care aveau actiuni, dar in cazul Apple multi investitori au realizat ca este posibil ca perioada cea mai buna a titlurilor sa fi trecut", a declarat Michael Sonnenfeldt, fondator si presedinte al Tiger 21. 

Pretul actiunilor Apple este in scadere cu peste un sfert fata de recordul atins in septembrie anul trecut, in contextul concurentei tot mai ridicate inregistrate de companie pe piata smartphone. 

Berkshire a crescut pe bursa cu 31% in acest an, in comparatie cu un avans de 22% al indicelui Standard & Poor’s 500. Actiunea s-a situat pe locul al treilea anul trecut, dupa ce a ocupat pozitia a doua in 2011 si prima in 2010. 

Top cinci in preferintele investitorilor americani din acest an este completat de actiunile fondului iShares MSCI EAFE, urmate de cele ale producatorului de cipuri Qualcomm si de cele ale SPDR S&P 500 ETF Trust.