Divizia care se ocupa de comercializarea diamantelor a avut anul trecut vanzari de 6,5 miliarde de dolari, in crestere cu 27% fata de 2010, potrivit cotidianului britanic The Guardian.

Chiar daca cererea s-a redus usor in a doua jumatate a anului, De Beers a beneficiat de combinatia dintre productia sub nivelul normal si "cresterea exceptionala a cererii de consum", pentru a raporta un profit operational in crestere cu 50%, la 1,27 miliarde de dolari.

Grupul minier Anglo American, care controleaza 45% din De Beers, a semnat in noiembrie un acord cu familia Oppenheimer, fondatoarea De Beers, pentru preluarea participatiei de 40% detinuta la companie. Statul african Botswana detine retul de 15%.

De Beers produce peste o treime din diamantele brute la nivel mondial in mine din Africa de Sud, Botswana, Namibia si Canada. Din minele controlate de dee Beers, sau operate in cooperare cu alte companii, a fost extrasa anul trecut o cantitate de 31,3 milioane de carate, in scadere fata de 33 milioane carate in 2010.

Principalul concurent la nivel mondial al De Beers este compania rusa Alrosa.

Citeste si:

Un roman isi prezinta creatiile de 3 milioane de euro in cel mai frumos magazin din lume. Bijutierul care a creat un brand international GALERIE FOTO