La mai putin de 24 de ore de la intreruperea activitatii, compania Chevron si-a reluat activitatea pe suprafata pe care o detine in concesiune in localitatea Silistea-Pungesti, intr-o prima faza lucrandu-se la reingradirea celor 20.000 metri patrati de teren. Cu o zi in urma, manifestantii care se opun explorarii si exploatarii gazelor de sist au distrus in intregime gardul imprejmuitor. 

"Compania intentioneaza sa realizeze exclusiv activitati de explorare folosind tehnologii conventionale EV-2 conform permiselor pe care le-a obtinut la inceputul lunii octombrie. Respectam dreptul persoanelor de a-si exprima opiniile, insa credem ca acesta trebuie exercitat in limitele legii", se arata in comunicatul Chevron Romania. 

Dupa ce samabata zeci de protestatari au intrat pe terenul companiei si au daramat gardul imprejmuitor in proportie de 90%, compania petroliera a facut reclamatie la Politie prin care solicita declansarea unei anchete si tragerea la raspundere a persoanelor vinovate. 

La ora transmiterii acestei stiri, in zona localitatii Silistea, jandarmii asigura ordinea, fara ca protestatarii sa se mai adune pentru a manifesta impotriva gazelor de sist.  Acestia au format filtre pe drumul judetean Vaslui-Garceni, fiind legitimate toate persoanele care circula in zona.