Electrica a inregistrat in perioada ianuarie-iunie 2013 un profit net de 209,1 milioane de lei.

Compania a avut la sase luni un un profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) consolidat de 466 milioane de lei, mai mare cu 10,8% fata de 420,6 milioane de lei in primul semestru din 2013, potrivit unui raport al Electrifa transmis Bursei de Valori Bucuresti, scrie Mediafax.

Veniturile companiei din activitatea de distributie a electricitatii au crescut cu 1,5%, la 1,03 miliarde de lei, ca urmare a majorarii tarifului reglementat. Activitatea de distributie a electricitatii contribuie cu 33% la veniturile Electrica.

In perioada analizata, Electrica a inregistrat din furnizarea de electricitate venituri de 2,06 miliarde de lei, in scadere cu 15% fata de perioada similara a anului 2013. Furnizarea de energie contribuie cu 66% la veniturile companiei de stat.

"Aceasta scadere s-a datorat in principal scaderii cu 5% a tarifului mediu de furnizare de energie electrica si scaderii cu 36% a valorii certificatelor verzi inclusa in factura catre consumatorul final (...). In plus, cantitatile furnizate au scazut cu 6% ca urmare, in principal, a scaderii consumului de energie electrica la nivel national si ca efect al liberalizarii pietei", se precizeaza in raport.

In primele sase luni ale acestui an Electrica a distribuit aproape 8 TWh de electricitate si a furnizat aproximativ 5 TWh catre 5,57 milioane de clienti.

Compania este controlata de stat, prin Departamentul pentru Energie.