Berkshire Hathaway l-a rasplatit pe directorul general al United States Liability Insurance Corp cu 17,4 milioane de dolari pentru activitatea din 2011.

Seful Geico Corp, Tony Nicely, a primit de la Berkshire 12,4 milioane de dolari pentru performantele de anul trecut, iar Ajit Jain, CEO la National Indemnity Co, a primit 9,26 milioane de dolari, potrivit raportarilor diviziilor Berkshire catre autoritati, preluate de Bloomberg.

Salariul anual al lui Warren Buffett a ramas, la cererea sa, la 100.000 de dolari, la fel ca in ultimii 25 de ani, potrivit raportarilor Berkshire Hathaway.

Buffett s-a alaturat anul trecut multimii de voci care ataca marile banci, invinuindu-le pentru rolul jucat in declansarea si prelungirea crizei financiare si pentru accentuarea inechitatii veniturilor intre cele mai bogate si cele mai sarace paturi ale societatii. Miliardarul a cerut inclusiv cresterea taxelor asupra "bogatilor".

Actiunile Berkshire Hathaway au scazut anul trecut cu 4,7% pe bursa de la New York. Buffett, a carui participatie la Berkshire este evaluata la peste 40 miliarde de dolari, a declarat ca acorda bonusuri mari pentru a incuraja directorii executivi si managerii sa gandeasca mai mult ca proprietari si mai putin ca niste angajati.

Raportarile Berkshire catre autoritatile americane arata ca peste 20 de manageri din cadrul companiilor de asigurari ale grupului au castigat anul trecut peste 1 milion de dolari fiecare.

Cu o capitalizare de peste 200 miliarde de dolari, Berkshire Hathaway ofera produse si servicii in aproape toate sectoarele economiei, de la asigurari la produse de larg consum, energie si utilitati, transporturi feroviare si inchirieri de aeronave de lux.