In trimestrul al doilea cifra de afaceri a companiei, care include posturile de televiziune ProTV, acasa TV, Acasa Gold TV, Procinema, Sport.ro, ProTV International, ProTV Chisinau si MTV Romania a fost de 36,3 milioane de dolari cu un profit operational de 5 milioane de dolari.

Rezultatele au fost anuntate miercuri dimineata de catre grupul american CME (Central Media European), actionarul companiei.

CME, o companie listata pe piata bursiera americana Nasdaq si care are operatiuni in Europa Centrala si de Est, a raportat o cifra de afaceri de 378 milioane de dolari pentru semestrul intai, cu un profit operational (OIBDA) de 61,2 milioane de dolari. In trimestrul al doilea, cifra de afaceri a fost de 211,2 milioane de dolari, iar profitul operational de 47,1 milioane de dolari, relateaza Mediafax.

"Pana pe 3 iulie am incheiat complet tranzactia cu actionarii nostri majoritari, Time Warner si Ronald Lauder, care ne-a permis reducerea datoriei companiei cu 185 milioane de dolari. In ciuda unei scaderi cu 7% a pietei de advertising in prima jumatate a anului, veniturile au ramas constante in monedele locale, fiind sustinute de cresterea operatiunilor diviziilor Media Pro Entertainment si New Media, unde Voyo a devenit lider pe segmentul subscriptiei video-on-demand. In a doua parte a anului ne vom concentra in continuare pe reducerea gradului de indatorare a companiei, mentinerea pozitiei de lider in audienta si cota de piata, extinderea veniturilor din surse non-advertising si obtinerea unui flux de cash pozitiv", a declarat Adrian Sarbu, presedintele si directorul executiv (CEO) al CME.

CME este o companie de media si entertainment integrata, care opereaza in sase tari din Europa Centrala si de Est, acoperind o populatie de 50 de milioane de persoane. CME are operatiuni in Cehia, Romania, Slovenia, Slovacia, Croatia si Bulgaria. Romania si Cehia sunt principalele piete ale CME.

CME opereaza prin trei divizii - broadcasting (canalele de televiziune), continut prin Media Pro Entertainment si New Media. La jumatatea anului, divizia de televiziune a avut venituri de 329 milioane de dolari, Media Pro Entertainment de 96 milioane de dolari si New Media de 9 milioane de dolari.

Adrian Sarbu, presedintele si directorul general al CME este actionar al CME si detine in Romania mai multe active pe piata media printre care Ziarul Financiar si Mediafax.