De asemenea, ambasadorul Von Mettenheim a explicat ca deciziile recente ale mai multor companii germane de a investi in Romania reprezinta un capital de incredere care nu trebuie dezamagit.

"Prin urmare, deciziile investitionale mai recente ale unor companii germane, si acestea sunt in numar surprinzator de mare, au semnificatia unui capital de incredere care nu se vrea dezamagit", a afirmat ambasadorul.

Oficialul german a precizat ca, in ultimii 10 ani, cele 500 de companii membre ale Camerei de comert si industrie romano-germane au realizat "un bilant impresionant si de valoare strategica", reprezentat de peste 200.000 de locuri de munca realizate in Romania, precum si un aport de capital german de circa 7 miliarde de euro.

El a argumentat si ca "economia si politica sunt indivizibil legate intre ele". "Deoarece fundamentul relatiilor si al afacerilor noastre il reprezinta, nu in ultimul rand, valorile si principiile comune care ne unesc la nivelul Uniunii Europene si pe care suntem chemati sa le aparam atat in exterior, cat si in interior", a spus Von Mettenheim.