Compania care va deschide fabrica din Romania face parte din grupul european EADS, cel mai mare producator de echipamente aeronautice din Europa. Investitorul german a ales Romania recunoscand cinstit ca aici se gasesc specialisti buni, care sunt platiti mai putin decat cei din Occident.

La fabrica de la Ghimbav se vor produce parti din fuzelajul avioanelor Airbus. Multi dintre angajati vor fi recrutati dintre cei care acum lucreaza la IAR, pentru elicopterele Puma. Investitia vine intr-un moment foarte potrivit. De la fabrica de avioane Ghimbav au fost disponibilizati peste 700 de angajati in ultimul an. Printre muncitorii care si-au depus deja CV-urile se vorbeste ca inginerilor li s-au promis cam 1.000 de euro. Dar nimeni nu crede pana nu vede.

In prima faza, Premium Aerotec va construi o hala de productie si spatii de birouri. Principala activitate de la fabrica de langa Brasov va fi prelucrarea aluminiului pentru componente de Airbus.

Muncitorii romani selectati vor fi trimisi in stagii de pregatire in Germania. Compania are in cele 4 fabrici din aceasta tara peste 6.000 de angajati. Anul trecut, cifra de afaceri a fost de 1 miliard de euro.