Pachetul financiar de concediere al lui de Castro era de 17 milioane de dolari in octombrie 2012, dar valoarea acestuia a urcat rapid odata cu cresterea actiunilor companiei.

Suma primita de fostul director operational la plecare este deosebit de generoasa, avand in vedere ca acesta a lucrat la Yahoo doar 15 luni, potrivit CNN.

Directorul general al Yahoo, Marissa Mayer, i-a cerut lui de Castro sa plece in ianuarie, aparent din cauza esecului acestuia de a creste veniturile din publicitate ale companiei.

De Castro, anterior unul dintre directorii Google, la fel ca Mayer, nu a incasat si bonus pentru anul trecut, intrucat board-ul responsabil de acordarea acestora a considerat ca "nu a intrunit criteriile de performanta".

Fostul director a primit pentru 2013 salariu de 600.000 de dolari, in timp ce actiunile acordate si dreptul de a cumpara titluri Yahoo la pret preferential i-au crescut pachetul salarial pentru anul trecut la 11 milioane de dolari.

Yahoo a anuntat o crestere modesta a veniturilor pentru primul trimestru din acest an, la 1,09 miliarde de dolari, in timp ce profitul net al companiei americane a scazut cu 20%, la 311,6 milioane dolari.