"In urma solicitarii de deschidere a procedurii de insolventa prin reorganizare depusa de debitorul Concefa, Tribunal Sibiu a hotarat, in sedinta din data de 14 martie 2012, deschiderea procedurii generale de insolventa prin admiterea cererii debitorului", se arata in comunicat.

Ca urmare a deciziei Tribunalului Sibiu, Bursa a suspendat actiunile Concefa de la tranzactionare.

Consiliul de Administratie al Concefa a decis la jumatatea lunii februarie introducerea cererii pentru deschiderea insolvetei, cu intentia de reorganizare a activitatii, si solicitarea catre instanta privind desemnarea societatii profesionale Casa de Insolventa Transilvania drept administrator judiciar.

La inceputul lunii martie, Concefa a anuntat ca un actionar, totodata reprezentant al unuia dintre principalii creditori ai constructorului, a cerut in instanta anularea hotararii CA privind introducerea cererii pentru deschiderea procedurii de insolventa.

Veniturile companiei de constructii au scazut cu 28% anul trecut, de la 128,7 milioane lei la 92,5 milioane lei, iar constructorul a inregistrat pierderi de 35,7 milioane lei, dupa un profit de 3,5 milioane lei in 2010, potrivit rezultatelor financiare preliminate. Cheltuielile au avansat cu 3,8% anul trecut, la 128,3 milioane lei, de la 123,5 milioane lei in anul anterior.

Sotii Vasile si Maria Cercel controleaza 31,16% din actiunile Concefa, iar o alta persoana fizica, Adina Maria Blajiu, detine 31,5% din capital, potrivit celor mai recente date disponibile.