În aprilie, First Bank a anunţat semnarea unui acord cu Bank Leumi le-Israel pentru achiziţionarea tuturor participaţiilor acesteia în filiala Bank Leumi România.

"În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei", a informat autoritatea de concurenţă într-un comunicat publicat luni.

Autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacţie în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

First Bank este o instituţie de credit care oferă o gamă completă de servicii bancare pentru persoane fizice şi juridice. First Bank este controlată de JCF IV Tiger Holdings, al cărei capital majoritar este deţinut de J.C. Flowers, un fond consiliat de J.C. Flowers & Co, entitate înregistrata la Comisia pentru Valori Mobiliare si Burse de Valori din SUA (United States Securities and Exchange Commission).

Bank Leumi România este de asemenea o instituţie de credit care face parte din grupul Bank Leumi şi care oferă servicii bancare pentru persoane fizice şi persoane juridice, inclusiv conturi curente, depozite sau finanţări şi facilităţi de creditare.