In cazul in care discutiile de preluare nu vor incepe pana pe 14 mai, Coty intentioneaza sa isi retraga propunerea, potrivit unei scrisori a acestei companii publicate joi de Avon. Oferta pe actiune a fost majorata de la 23,25 dolari la 24,75 dolari. Conducerea Avon a precizat ca va analiza noua oferta a Coty in timp util.

Presedintele Coty, Bart Becht, a precizat in scrisoare ca sursele de finantare includ principalul actionar al companiei, Joh Benckiser, BDT Capital Parners, Berckshire Hathaway, precum si JP Morgan.

Avon a respins ofertele anterioare ale Coty, pe motiv ca valoarea companiei ar putea creste sub conducerea unui nou director general. Oferta initiala facuta de Coty a fost de 22,25 dolari pe actiune.

Avon, cel mai mare operator de vanzari directe de produse cosmetice la nivel mondial, a numit-o Luna trecuta pe Sheri McCoy, fost director la Johnson & Johnson, in functia de CEO al companiei.

McCoy a declarat saptamana trecuta, in primele sale comentarii publice in calitate de CEO, ca prioritatea sa este stabilizarea afacerilor Avon.

Pe langa scaderea vanzarilor pe piata americana si pierderea reprezentantilor de vanzari, Avon se confrunta in SUA cu o investigatie legata de dare de mita in strainatate.

Profitul net al Avon a scazut cu 81,5% in primul trimestru, la 26,5 milioane de dolari, din cauza numarului mai mic al reprezentantilor de vanzari si a cresterii costurilor. Veniturile au coborat cu 2%, de la 2,63 miliarde de dolari la 2,58 miliarde de dolari, afectate de scaderea numarului de reprezentanti de vanzari in special pe piata nord-americana.

Ambele companii sunt prezente pe piata locala, prin Coty Cosmetics Romania si Avon Cosmetics Romania.