Rezultatul a fost influentat de amortizarea de fond comercial la divizia din Italia si la operatiunile de investment banking. Credit Agricole a contabilizat un impact negativ de 2,67 miliarde de euro ca urmare a regulilor mai stricte de contabilitate si a inrautatirii situatiei economice, precum si o pierdere de 706 milioane de euro din vanzarea Emporiki Grecia.

Banca franceza are planuri pentru reducerea numarului de posturi la divizia din Italia si diminuarea cheltuielilor pe investment banking.

"Am transformat profund grupul. (...) Vom consolida stabilitatea financiara in 2013 fara sa operam o majorare de capital", a declarat directorul general, Jean-Paul Chifflet.

Credit Agricole va renunta la plata dividendelor pentru al doilea an consecutiv, dupa ce a anuntat ca pierderea totala pentru anul trecut s-a situat la nivelul record de 6,47 miliarde de euro. Cele 39 de banci regionale franceze care controleaza Credit Agricole si-au cerut dividendele in actiuni in acest an.

Credit Agricole Group, entitatea analizata de autoritatile de reglementare in privinta regulilor de capital si lichiditate, avea o rata de adecvare a capitalului, conform reglementarilor Basel III, de 9,3% la finele anului trecut. Rata ar trebui sa depaseasca 10% pana la sfarsitul acestui an. Credit Agricole Group a raportat in 2012 o pierdere de 3,81 miliarde de euro.