Media estimarilor analistilor contactati de Bloomberg indica un castig de 481,6 milioane euro, scrie Mediafax.

Credit Agricole a revenit pe profit dupa ce a vandut, anul trecut, banca elena Emporiki, care a provocat in trimestrul al doilea din 2012 pierderi de 370 milioane euro.

Banca franceza si-a vandut de asemenea diviziile de brokeraj si a luat masuri pentru cresterea profitului la banca de investitii si servicii destinate companiilor.

Rezultatele reflecta "o situatie satisfacatoare" pentru Credit Agricole, insa mediul economic este in continuare fragil, a declarat directorul general al bancii, Jean-Paul Chifflet, care a reiterat ca grupul va inregistra un profit semnificativ in acest an.

Credit Agricole a publicat din greseala rezultatele pe site cu cateva ore inainte de termenul programat, din cauza unei erori tehnice, insa efectul a fost nesemnificativ deoarece documentele au aparut dupa inchiderea sedintei de tranzactionare pe bursa de la Paris.

Actiunile Credit Agricole au crescut cu 29% in acest an, banca avand o valoare de piata de 19,6 miliarde euro. Principalii concurenti din Franta, BNP Paribas si Societe Generale, au inregistrat pe bursa cresteri de 16%, respectiv 21%.

Cele trei mari banci franceze au raportat pentru trimestrul al doilea un profit net total de aproximativ 3,4 miliarde euro, cel mai bun rezultat de la restructurarea datoriei de stat a Greciei, care a avut loc la inceputul anului 2012.

Bancile franceze implementeaza masuri de reducere a costurilor, pe fondul conditiilor economice dificile, care au afectat creditarea. Credit Agricole a anuntat in februarie ca anticipeaza reducerea cheltuielilor cu 650 milioane euro pana in 2016, prin masuri pe partea de IT, administratea proprietatilor imobiliare si aprovizionare.

Administratia presedintelui Francois Hollande exercita presiuni asupra bancilor pentru a le determina sa majoreze creditarea si sa contribuie astfel la iesirea Frantei din recesiune.

Provizioanele constituite de Credit Agricole in trimestrul al doilea au scazut cu 14% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut, la 680 milioane euro.

Credit Agricole este prezenta si in Romania, prin Credit Agricole Bank Romania, fosta Emporiki Bank Romania, preluata anul trecut.

Credit Agricole Bank Romania a anuntat in aprilie ca a inregistrat anul trecut o pierdere de 6 milioane euro, similara cu cea din 2011, in conditiile deteriorarii mediului economic, cererii scazute de pe piata de creditare, cresterii somajului si a instabilitatii cursului.