Cauza? Tinerii si noile dispozitive care pur si simplu nu mai sunt interesati de plata serviciilor prin cablu si a televiziunii prin satelit, informeaza Businessinsider.

Analistul de la Credit Suisse, Stefan Anninger, a aratat intr-un raport recent, ca in 2012 numarul abonatilor pentru serviciile TV va scadea cu 200.000, tinand cont de faptul ca, din cele 1,8 milioane de cladiri construite anul trecut, doar 16.9% au fost conectate la serviciile de televiziune prin cablu.

Rata televiziunii traditionale in Statele Unite este inca ridicata, pana la 83.2% ( in scadere fata de 84.1%, cat a fost anul trecut). Raportul lui Anninger care arata un declin urias pentru viitorul televiziunii, ridica un semn de intrebare pentru agentiile de publicitate si pentru celelalte mari companii de media.

Cat de mult poate rezista televiziunea in fata IPad-urilor ,internet TV-ului, web video-ului si celorlalte surse video wireless?
Unul dintre raspunsuri il gasim daca ne amintim de istoria telefonului traditional, de acum cativa ani, cel cu fir, care era instalat de obicei pe peretii a milioane de oameni. In 2004 toti foloseau telefoane vechi si neatragatoate, iar nimeni nu se gandea la dependenta si importanta unui telefon mobil.

Citeste mai multe pe www.zf.ro