Autoritatile de la Chisinau spun ca pana in prezent investitiile din Romania au fost modeste, insa se asteapta ca pe viitor situatia sa ia o turnura pozitiva. “Filiera romaneasca va fi importanta in ceea ce priveste investitiile straine directe”, afirma Lazar, ministrul economiei, care recunoaste ca situatia politica a influentat relatiile economice intre cele doua state vecine, si mai spune ca “desi mediul nu a fost unul prietenos, au fost depasite barierele, iar trecutul rusinos a ramas in urma”.

Investitorii romani din Republica Moldova sunt in principal companii cu capital strain, care, dupa ce au intrat pe piata locala, acum limita estica a Uniunii Europene, si-au indreptat atentia spre est, directia de integrare europeana. Cele mai importante nume romanesti aflate pe lista investitorilor din Republica Moldova sunt momentan BCR, Raiffeisen Leasing, BT Leasing, Rompetrol si Petrom, potrivit ministrului economiei.

Cititi mai multe despre potentialul economic al Republicii Moldova intr-un material amplu disponibil pe businessmagazin.ro