Grupul de firme controlat de Nelu Iordache, cu activitati in constructii, transport aerian (Blue Air) si agricultura, a ajuns de la o cifra de afaceri de circa 660 de milioane de euro in 2009 la 310 mil. euro anul trecut, dupa declinul companiilor Romstrade, Direct Aero Services si Andany Trading, scrie Ziarul Financiar.

Astfel Nelu Iordache a pierdut intr-un singur an de criza 350 de milioane de euro.

"Afacerile companiei Romstrade au fost in scadere anul trecut pentru ca nu s-au mai facut investitii in infrastructura si compania nu a mai avut contracte cu statul. Toate companiile din constructii au avut de suferit din cauza lipsei de investitii in infrastructura. Nu se astepta nimeni sa ramanem in criza si anul trecut", a declarat Gheorghe Racaru, directorul de strategie al intregului grup de firme.

Nelu Iordache a intrat in liga mare a "regilor asfaltului" in 2007, in timpul guvernarii PNL, cand afacerile Romstrade au ajuns aproape de pragul de 200 de milioane de euro, dupa ce cu un an inainte businessul era de doar 18,5 milioane de euro.
Avansul puternic al cifrei de afaceri s-a datorat contractelor de reabilitari de drumuri nationale sau de strazi din orase precum Bucuresti, Deva sau Giurgiu.

Citeste intreg articolul pe www.zf.ro