George Brailoiu (foto), proprietarul acestui business care se ocupa cu vanzarea de certificate de emisii de gaze cu efect de sera, spune ca suma nu este deloc mare tinand cont de faptul ca in acest domeniu afacerile au de multe ori cate noua zerouri.

O zi normala de lucru pentru cei 12 angajati ai KDF Energy, firma infiintata inca din 2002, dar care initial activa in domeniul consultantei pentru energia electrica, incepe la ora noua dimineata si dureaza pana seara la sapte, o mare parte din activitate fiind tocmai partea de urmarire a burselor pe care se tranzactioneaza certificatele de emisii: Londra, Paris si Amsterdam.

"In 2008 am pregatit terenul. Am creat contractele, echipa, relatiile internationale cu contrapartile. Cea mai dificila parte a acestui inceput a fost crearea cadrului con­tractual legislativ, care sa fie in concordanta si cu legislatia romana si cu cea a altor piete externe", spune Brailoiu, care inainte de a-si pune pe picioare aceasta firma a lucrat tot in domeniul energetic.

In ciuda faptului ca societatea a avut cea mai agresiva crestere din 2009 dintre toate companiile din Romania, Brailoiu spune ca 100 de milioane de euro nu sunt un business mare pentru bransa sa.

Citeste continuarea in Ziarul Financiar